Over VZOZ

VZOZ komt op voor de belangen van de zelfstandig ondernemers in de zorg. VZOZ werkt aan oplossingen voor een duurzame inzet en bestaanszekerheid voor zorgprofessionals. Als lid van VZOZ geef je vorm aan jouw eigen toekomst. Hoe we dat doen voor zelfstandig ondernemers in de zorg is nieuw en uniek.

De oprichting van de ledenvereniging

VZOZ heeft bij de oprichting gekeken naar wat de zelfstandig ondernemer in de zorg belangrijk vind en heeft zich voorafgaand aan de oprichting verdiept in hoe de belangenbehartiging van de zzp-er in de zorg, maar ook belangenbehartiging in het algemeen, in de zuiverste vorm kan worden bewerkstelligd. We zagen dat bestaande zzp-belangenorganisaties gehinderd worden door commerciële belangen. Het is niet eenvoudig om een standpunt in te nemen voor echt zelfstandig ondernemerschap als je dat klanten kost. Wij doen het anders en daarom hebben we scherp gekeken naar wat wij zelfstandig ondernemers in de zorg zélf belangrijk vinden. Met de oprichting van VZOZ hebben we recht gedaan aan hoe onze achterban zichzelf graag vertegenwoordigd ziet; Onafhankelijk, voor en door zelfstandig ondernemers in de zorg en belangenbehartiging via één stem en met één gezamenlijk belang; Het belang van de achterban.

VZOZ is onafhankelijk

Geen aandeelhouders en geen commercieel belang; De inhoud staat centraal. Leden bepalen zelf de koers. De leden van de vereniging kiezen middels de Algemene Leden Vergadering (ALV) hun bestuur en bepalen ze hun eigen koers, standpunten en strategie. We willen kunnen zeggen waar het op staat en we vinden dat zelfstandig ondernemers zelf aan het woord moeten komen. Via onze landelijke vereniging vertegenwoordigen we bijna 200.000 zelfstandig ondernemers in de zorg en geven zij zichzelf eindelijk een stem en communiceren zij hun eigen standpunten. VZOZ is de enige onafhankelijke en representatieve landelijke ledenvereniging voor zelfstandig ondernemers in de zorg.

VZOZ is voor en door zelfstandig ondernemers in zorg

Mensen uit de praktijk kennen de praktijk. Ieder lid van VZOZ is zelfstandig ondernemer in de zorg. Ondernemers die samen met andere ondernemers een gezamenlijk geluid laten horen via een ledenvereniging met duidelijke standpunten. Het bestuur bestaat uit zelfstandig zorgprofessionals en is ervaringsdeskundige is met zzp. Lees hier meer over het bestuur.

VZOZ doet dat via één gezamenlijke stem

Eén gezamenlijke stem en één gezamenlijk belang; Het belang van de achterban. We bereiken gezamenlijke doelen door met elkaar in contact te staan en samen te werken. Onze missie is: Werken aan oplossingen voor duurzame inzet en bestaanszekerheid zorgprofessionals. Zo sluiten we aan bij relevante (politieke) overlegtafels en andere beleidsmakers en komen we op voor de belangen van de zelfstandig ondernemers in de zorg.

Beluister de podcast: De eerste 100 dagen van VZOZ

In een podcast aflevering van zzp-erindezorg.nl legt voorzitter Rene Dongelmans uit wat het doel is van de ledenvereniging. VZOZ is volgens Dongelmans een vereniging met een missie: een vaste plek voor zzp’ers binnen het zorgstelsel. Duidelijkheid over wanneer je een zelfstandig ondernemer bent is het doel. Hieronder vind je het interview tussen de voorzitter en Lex Tabak van zzp-erindezorg.nl


Lid worden

Ben jij zelfstandig ondernemer in de zorg en wil jij je op een integere wijze laten vertegenwoordigen? Sluit je aan bij VZOZ! Bekijk snel ons digitale informatieboekje, download het hier. In dit informatieboekje vind je alles wat je moet weten over het VZOZ lidmaatschap.

We staan alleen sterk als we samen staan. Hoe meer leden VZOZ heeft hoe krachtiger onze stem wordt.

Informatieboekje VZOZ

Alles wat jij als zelfstandig zorgprofessional moet weten over het VZOZ-lidmaatschap