Tevredenheid en werkplezier in de zorg komen terug als zelfstandig ondernemer

Vakblad Nursing nam interviews af van 3 zorgverleners die de stap van loondienst naar zelfstandig ondernemerschap in de zorg hebben gemaakt. Deze interviews laten goed zien waarom de overstap naar het zzp-schap is gemaakt en dat de tevredenheid en het werkplezier met het werken in de zorg als zelfstandig ondernemer voor hen weer is terug gekomen.

Zorgorganisaties luisteren niet genoeg naar de wensen van zorgmedewerkers
Zoals we al eerder schreven blijkt het zelf te kunnen bepalen hoeveel, wanneer en waar je werkt één van de 3 grootste redenen om de overstap te maken naar het zelfstandig ondernemerschap volgens de onderzoeksresultaten van het CBS. ‘Ochtenddiensten kwamen mij 2 a 3 keer per week het beste uit en sommige collega’s werkte juist het liefste avonddiensten. Naar deze wensen werd niet geluisterd, want je moest flexibel zijn en op die manier zou er oneerlijkheid ontstaan binnen het team’. Een andere verpleegkundige zegt: ‘Ik wil 40 uur werken. Mijn ervaring is dat veel zorgorganisaties je liever een contract van 32 uur bieden’. En een zorgprofessional die in loondienst werkt in een ziekenhuis en daarnaast als zzp-er in de terminale thuiszorg: ‘Ik vind de combinatie van loondienst en zzp ideaal. Ik wil op meerdere plaatsen werken, omdat ik een brede ervaring heb. Zo kan ik mijn kwaliteiten erin kwijt en heb ik regie over mijn eigen werk’.

Verkeerde aannames en onterechte kritiek
De geïnterviewde zelfstandig zorgprofessionals zien dat collega’s in vaste dienst soms onterecht kritisch zijn en verkeerde aannames doen: ‘Ik kies niet de fijne diensten op de fijne dagen, ik kies de diensten die het beste bij mij passen. Het onterechte gevoel van collega’s in loondienst verdwijnt vaak snel als ze zien dat ik meteen normaal mee draai in het team en alle diensten werk’. Een andere verpleegkundige zegt: ‘Ik heb het gevoel dat ik me altijd eerst moet bewijzen. Toen ik laatst samenwerkte met een andere zzp’er was dat gevoel er een keer niet. De sfeer was direct heel anders’.

Zorgorganisaties lijken niet mee te bewegen in de huidige tijd van modern werkenden
Onder de interviews wordt ook gereageerd, één van die reacties is: ’Zorgorganisaties lijken niet mee te veranderen met de huidige tijd, veranderingen en vernieuwingen hierin’, en: ‘Ontzettend jammer, hierdoor veel ervaren en fijne collega’s zien vertrekken. Het brengt ook veel onkosten mee voor de organisatie. Er moeten wederom weer nieuwe collega’s worden ingewerkt en opgeleid en dat in deze tijd van zoveel tekorten’.

Goed werkgeverschap is verworden tot slecht werkgeverschap
Zoals VZOZ al eerder aanhaalde is goed werkgeverschap verworden tot slecht werkgeverschap. Voor veel zorgmedewerkers is zelfstandig ondernemerschap het alternatief op uitstroom uit de zorg. VZOZ ziet dat het werken als zelfstandig ondernemer in de zorg op dit moment meer bestaanszekerheid biedt. De tevredenheid onder zzp’ers in de zorg is torenhoog. VZOZ wil af van de onterechte negatieve beeldvorming van de zzp’er in de zorg en onze meerwaarde laten zien.

Word lid van VZOZ
VZOZ is een onafhankelijke ledenvereniging voor en door zelfstandig ondernemers in de zorg. Wil jij je op een integere wijze laten vertegenwoordigen? Word dan lid van VZOZ!

Ben jij al lid van VZOZ? Breng VZOZ dan onder de aandacht in jouw eigen netwerk en help mee de onafhankelijke ledenvereniging op te bouwen en daarmee jouw en onze stem krachtiger te maken.

Dit artikel heeft ook in onze nieuwsbrief gestaan. Blijf op de hoogte.