We stevenen af op een zorginfarct van ongekende grootte

Deze week is de Vereniging van Zelfstandig Ondernemers in de Zorg (VZOZ) gelanceerd. Ons doel is om de belangen van ons allen te behartigen. We gaan aansluiten bij alle relevante overlegtafels. Ministers, zorgorganisaties, partners, overal waar het van belang is. Daar waar het nodig is om ons verhaal te doen. De negatieve beeldvorming en framing jegens ons moet stoppen. Het is tijd uit te leggen wat er aan de hand is in het Nederlandse zorgdomein.

De negatieve framing van zzp'ers in de zorg moet stoppen
De tijd dat de zelfstandig ondernemer in de zorg wordt gezien als een negatief en duur verschijnsel moet afgelopen zijn. Het is ook aantoonbaar niet waar. Het de kop indrukken van ons bestaan(-srecht) is kortzichtig en gevaarlijk. Berenschot heeft aangetoond dat zelfstandig ondernemers ten opzichte van zorgprofessionals in loondienst niet persé meer kosten doch in veel gevallen zelfs kostenbesparend kunnen zijn.

Een zorginfarct van ongekende grootte
Politici moeten zich gaan beseffen dat werkenden in de zorg centraal moeten staan, al dan niet in loondienst of als zelfstandig ondernemer.

Op dit moment verlaten maandelijks 22.000 vaste medewerkers de zorg. Slechts een klein deel daarvan komt terug als zelfstandig ondernemer. Dit heeft een reden. Daar zou de politiek zich op moeten focussen. Genezen in plaats van symptoom bestrijden, iets wat wij zorgprofessionals al lang weten..

De nek omdraaien van 180.000 zelfstandige zorgprofessionals zal er toe leiden dat ruim de helft hiervan de zorg gaat verlaten. Dit zal een zorginfarct van ongekende proporties veroorzaken. En dat terwijl nog niet zo lang geleden heel Nederland aan het applaudisseren was voor 'de zorgprofessionals'.

Sluit je aan bij VZOZ en geef vorm aan jouw toekomst
Om ons geluid volume en kracht te geven is het van belang dat VZOZ zoveel mogelijk leden achter zich heeft staan. Leden die zelf de koers bepalen. Sluit je massaal aan en wordt lid! Kom in actie voor jezelf en jouw collega's! Het kost je slechts 2 minuten en 1 euro per maand

Zien wij je op onze eerste algemene ledenvergadering? Heel graag!

Deel dit artikel

Dit artikel heeft ook in onze nieuwsbrief gestaan. Blijf op de hoogte.